Snapchat Spectacles: Speeltje of Marketingmiddel?

KevinNieuws

Image

Lang hebben de social media fanaten in Nederland moeten wachten op de bril, maar sinds vorige week startte ook hier de verkoop. Natuurlijk moest ik een van de eerste zijn en dit weekend mocht 'hij' mee naar de tennisclub.

"Ben je me nu aan het filmen?"

In het begin was het maar een raar uitziende bril die helemaal niet bij mijn tennisoutfit paste. Na 3 dagen was het een coole gadget die op een unieke manier video's maakt. De Snapchat Spectacles is de bril van Snapchat die video's kan maken d.m.v. een camera in een ooghoek. Met een knopje op de bovenkant bepaal je of er 1, 2 of 3 snaps van 10 seconden worden gemaakt. Een lampje aan de binnenzijde begint te knipperen bij de laatste 3 seconden en aan de voorzijde brandt een lampje als je daadwerkelijk aan het filmen bent. Het is dus niet zo dat je stiekem kunt filmen.

De video's die je gemaakt hebt, worden via Bluetooth doorgestuurd naar je telefoon. Hier kun een selectie maken, filters toevoegen, tekst erbij zetten en versturen naar je volgers. De batterij van de bril gaat ongeveer 75 snaps mee, maar daar hebben ze een passende oplossing voor. Het brillendoosje is namelijk een soort van accu. Deze kan opgeladen worden en hiermee kun je de Spectacles de hele dag door gebruiken.

Omdat de camera een rond beeld opneemt, kun je je telefoon draaien tijdens het bekijken van een Spectacles-Snap. Het geeft een ruimer beeld en voegt iets extra's toe 's toe aan de video.

Het hele weekend heb ik de bril gedragen. Toevallig dat ik aan een tennistoernooi in het dorp heb meegedaan en dit levert toch wel mooie beelden op. De titels boven in beeld heb ik er zelf bijgezet en het geluid vind vind ik wonderbaarlijk goed.

Natuurlijk is het leuker om de video's op Snapchat zelf te bekijken. De bolvormige weergave geeft je niet het beeld dat je via je telefoon kan zien.

Ik kan me voorstellen dat het voor bedrijven iets leuks kan toevoegen op evenementen, open dagen of om er een dagelijkse rubriek mee te maken. Ik heb er zelf nog geen leuke cases bij gevonden, maar weet dat de NOS bv. al ermee geƫxperimenteerd heeft.

De bril kost 150 dollar is te krijgen op www.spectacles.com.

Ik zal 'm de komende tijd gaan gebruiken en hoor graag van je hoe jij hierover denkt. Wil je een impressie zien van de Spectacles? Voeg me dan toe op Snapchat via onderstaande link!

Voeg me toe op Snapchat

Deel dit artikel