Social Media Strategie

Het is overduidelijk dat de social media kanalen niet meer zijn weg te denken uit het dagelijkse leven. In eerste instantie zijn ze allemaal begonnen voor de gebruiker en hebben bedrijven hun kansen gegrepen. Tegenwoordig zijn er voor alle kanalen diverse mogelijkheden om je als bedrijf te presenteren.

Social Media Marketing Plan

Hoe bepaal je nu welk kanaal je wel of niet wilt gebruiken? Dat is een keuze op basis van verschillende afwegingen. Is jouw doelgroep aanwezig op het platform? Biedt het kanaal voldoende mogelijkheden? Past het karakter en het doel van het kanaal wel bij jouw bedrijf?

Het heeft geen zin om als bedrijf zonder visuele producten aanwezig te zijn op Pinterest. En de lokale bloemist heeft niet veel te zoeken op Twitter. Facebook & Youtube kunnen daarentegen voor ieder bedrijf interessant zijn, mits er een goede mix van content wordt gedeeld.

social media cijfers 2018

Nationale Social Media Onderzoek 2018 - Newcon

Voordelen Social Media

Elk platform heeft zijn eigen sterke punten en ze verschillen op sommige vlakken sterk van elkaar. Desalniettemin zijn dit de grootste voordelen van social media:

  • Eenvoudig aan te maken
  • Potentieel groot (organisch) bereik
  • Relatieve goedkoop om op te adverteren
  • Doelgroepselectie is zeer uitgebreid
  • Zorgt voor verkeer naar de website

Alles hangt of staat hoe je vervolgens de kanalen invult. Het liefst werk ik met een content planning. Daarin staat precies vermeld welk bericht wanneer op welk kanaal wordt verspreid en met welk doel dat het verspreid wordt. Soms is dat om de naamsbekendheid te vergroten, om het imago te verbeteren, om je doelgroep te informeren, maar je kunt ze ook overtuigen om iets bij jou te kopen.

Social Media Marketing kan dus heel belangrijk zijn in de marketingmix binnen je bedrijf. Bekijk onderstaande opsomming om meer te weten te komen over de social media kanalen.