Video

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Nee, ik maak geen professionele video's. Wat ik wel kan is het maken van video's bestemd voor online gebruik. Gewapend met een statief, gimbal (met extra batterij) en een mobiele telefoon, kun je tegenwoordig prachtige filmpjes maken. De kunst van een mooi of succesvol filmpje zit in het verhaal. Als dat klopt, kun je met minimale middelen heel ver komen. Mijn functies als stagiair en later als redactiemedewerker digitale media bij TV Limburg hebben de basis gelegd voor mijn film- en monteerwerkzaamheden. In al die jaren heb ik geleerd dat het doel van een filmpje grote impact heeft op de shots en het verdere verhaal. Enkele voorbeelden op een rij.

TV Limburg - Fijn Weekend

Doel: Mensen kennis laten maken met het evenement Groove Garden in Sittard
Hoe: Interviews vanuit 3 invalshoeken (publiek, artiest & organisatie), veel sfeerbeelden en het geven van een luchtig karakter. (Overigens heeft collega Ivo toentertijd het filmpje gemonteerd)

Café bie Alois - Vlog

Doel: Mensen op een luchtige manier informeren en tegelijkertijd warm maken voor een type bier.
Hoe: Vlotte vlog met humoristische trekjes.

Voetbalweek Sportclub Susteren - Sfeerverslag

Doel: Ouders van deelnemers een herinnering geven en nieuwe ouders te motiveren om hun kind op te geven voor het volgend jaar.
Hoe: Het maken van een aftermovie, gericht op de emotie van de kinderen en het tonen van een perfecte organisatie.

Jouw Marktkraam Echt - Introductiefilmpje

Doel: Mensen kennis laten maken met het concept van Jouw Marktkraam.
Hoe: Introductiefilmpje met sfeerbeelden en een uitleg voor zowel de huurder als de winkelier.