Op 5 januari 2017 is het creatief marketingbureau “Buro Kontent” door mij (Kevin Hoffmans) opgericht. Aanvankelijk zou het bedrijf de Hoffleverancier heten, maar de Kamer van Koophandel stak daar een stokje voor. Er werden immers geen diensten geleverd aan het koninklijk of keizerlijk huis. Na een nieuwe brainstormsessie ontstond de naam Buro Kontent. Enerzijds een verwijzing naar content marketing en anderzijds naar content in de zin van tevreden. De c in content is vervangen door de K van Kevin.

Waarom opgericht?

Tijdens mijn studie CE IEMES bij de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg ontstond mijn interesse in Social Media. Facebook gebruikte ik in 2010 nog nauwelijks en Hyves was net ter ziele. Hoe anders is het nu. Op mijn stages bij TV Limburg & Chapeau Magazine mocht ik voor het eerst gebruik maken van bedrijfsprofielen en kon ik mijn kennis over facebook, Twitter & LinkedIn uitvoeren. Ik besefte toen al dat er legio mogelijkheden waren om social media in te zetten en zodoende je bedrijfsdoelstellingen te halen.

Naast het uitvoeren van social media marketing is het goed om breder naar de online mogelijkheden. Een mooie gebruiksvriendelijke en vindbare site is daarbij belangrijk. Wellicht is het ook interessant om te adverteren op platformen of zelfs een Google Adwords-campagne te starten. En voor sommige bedrijven geldt dat de doelgroep makkelijk te bereiken is via print in weekbladen, dagbladen of tijdschriften.

Naast bovenstaande middelen is de vormgeving erg belangrijk. Elke uiting dient in de lijn te zijn van het bedrijf en consequent terug te komen. Ook het klantenbestand kan interessant zijn om te gebruiken. Rekening houdend met de (nieuwe) wetgeving kan door middel van een nieuwsbrief en custom audiences binnen Facebook een doelgroep bereikt worden die zeer interessant is.

Tijd voor actie

Na enkele vragen van bedrijven, heb ik besloten om de knoop door te hakken en mijn kennis te bundelen als zzp’er. In 2017 combineerde ik Buro Kontent met een functie als Online Marketeer bij Opmax en sinds media januari 2018 ben ik volledig zelfstandig actief om bedrijven zoals dat van u te helpen met het online vraagstuk.